Szaszłyki z figami

Składniki:
  • 6 świeżych fig
  • 2 opakowania szynki Serrano SAINT-AZAY
  • około 250 g sera halloumi
  • 1/2 cytryny
Na dressing:
  • 4 łyżki octu balsamicznego RUSTICA
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego NID D'ABEILLE
  • sól, pieprz
Dodatkowo:
  • Rukola
Sposób przygotowania:
  1. Figi pokroić na 4 kawałki.
  2. Szynkę pokroić wzdłuż na pół i owinąć nią kawałki fig.
  3. Ser pokroić w kostkę.
  4. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian figę w szynce i ser.
  5. Posypać skórką cytryny.
  6. Szaszłyki piec w temperaturze 200 stopni, najlepiej z funkcją grilla przez około 15 minut.
  7. Serwować na rukoli w towarzystwie dressingu.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek