Składniki:
				
			- 6 udek kaczych
 - 150 g boczku w plastrach TRADILEGE
 - 200 g mini marchewek
 - 2 laski selera naciowego
 - 2 pomarańcze
 - 1 puszka czerwonej fasoli NOTRE JARDIN
 - 2 szklanki bulionu drobiowego
 - 3 łyżki sosu sojowego
 - 1 papryczka chilli
 - 3 małe szalotki
 - kawałek imbiru wielkości kciuka
 - 2 łyżki oleju rzepakowego RUSTICA
 - sól
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
 - Mięso przyprawić obficie solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzaną patelnię ułożyć piersi kaczki skórą do dołu. Jeśli mamy mniejszą patelnię mięso można smażyć partiami. Smażyć około 10 minut z jednej strony, aż skóra się zarumieni i około 5 minut z drugiej.
 - Obsmażone mięso odłożyć na talerz. Zlać tłuszcz z patelni.
 - Na patelnię dorzucić drobno pokrojony boczek, a po chwili dodać plastry szalotki. Chwilę smażyć, a następnie dodać obrany i pokrojony w plastry imbir, oraz drobno posiekaną papryczkę chilli.
 - Po kilku minutach na patelnię dodać marchewki, oraz plasterki selera naciowego. Gotować około 2 minut a następnie dodać bulion drobiowy oraz sos sojowy i zagotować.
 - Przyprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
 - Pomarańcze dokładnie wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę i dodać do warzyw. Pomarańcze wyfiletować i również dodać do warzyw. Fasolę wypłukać z zalewy i dodać do warzyw, delikatnie wymieszać.
 - Całość przelać do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć mięso, przykryć i piec przez 2 godziny.
 - Do dania można podać tuczone ziemniaki, ryż, lub kaszę.