Składniki:
				
			- oliwa z oliwek RUSTICA
 - 1 duża cebula
 - 2 kawałki selera naciowego
 - 4 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
 - 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego TURINI
 - 3 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
 - 3 puszki fasoli białej NOTRE JARDIN
 - 1-2 łyżki cukru trzcinowego TEVA
 - 1 kostka bulionowa WM
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - natka pietruszki
 
					Sposób przygotowania:
				
				- W dużym garnku rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Cebulę i seler pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Cebulę i seler podsmażyć na średnim ogniu, przez około 10 minut.
 - Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
 - Z kostek bulionowych przygotować bulion.
 - Dodać do garnka, razem z pozostałymi składnikami.
 - Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
 - Porcje zupy podawać z posiekaną natką pietruszki.