Składniki:
				
			- 4 filety z sandacza
 - sól
 - pieprz
 - 300 g szpinaku NOTRE JARDIN
 - garść orzechów nerkowca TOKAPI
 - garść rodzynek TABLIER BLANC
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 120 g sera gorgonzola LES CROISES
 - 200 ml śmietany 12% DELISSE
 - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Filety z sandacza umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem z obu stron. Szpinak wrzucić do wrzącej wody i gotować przez kilka minut. Następnie odsączyć i odstawić. Rodzynki i orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut.
 - Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kawałki sandacza zaczynając od strony ze skórą. Po około 4-5 minutach skórka sandacza powinna być ładnie przypieczona, a mięso prawie w całości ścięte, przełożyć rybę na drugą stronę i smażyć około 1-2 minut. Rybę zdjąć z patelni i odłożyć.
 - Na rozgrzaną patelnie przełożyć ser, gdy się rozpuści dodać śmietanę, przyprawić gałką muszkatołową, dodać orzechy, rodzynki i szpinak. Gotować przez chwilę do zgęstnienia sosu.
 - Sos serowo szpinakowy wyłożyć na talerz, na sosie ułożyć kawałki ryby, od razu podawać.