Składniki:
				
			- 500 g truskawek
 - 500 g rabarbaru
 - 10 daktyli TABLIER BLANC
 - 50 g cukru trzcinowego TEVA
 
- 2/3 szklanki płatków owsianych
 - 2/3 szklanki mąki migdałowej
 - 1/2 szklanki cukru trzcinowego TEVA
 - 2 szczypty soli
 - 1/4 łyżeczki cynamonu RUSTICA
 - 1/2 szklanki zimnego masła LES CROISES
 
- lody śmietankowe ESKISS
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Truskawki i rabarbar pokroić na mniejsze kawałki. Na patelnię przełożyć rabarbar, oraz cukier trzcinowy. Smażyć kilka minut, aż cukier się rozpuści a rabarbar stanie się miękki. Pod koniec smażenia dodać posiekane daktyle.
 - Do naczynia żaroodpornego przełożyć rabarbar z daktylami. Dołożyć truskawki.
 - Przygotować kruszonkę: płatki owsiane, mąkę migdałową, cukier trzcinowy, sól, oraz cynamon wymieszać razem. Dodać posiekane masło i wyrobić dłońmi.
 - Kruszonką przykryć rabarbar z truskawkami
 - Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
 - Podawać z lodami śmietankowymi.