Składniki:
				
			- 2 łyżki masła
 - 1 mała cebula
 - 3 ząbki czosnku
 - 2 kostki bulionowe warzywne BIO WM
 - 3 puszki pomidorów BIO WM
 - 1 puszka białej fasoli
 - 1 szklanka śmietanki 30%
 - 1/4 szklanki tartego parmezanu
 - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
 - 1 łyżeczka soli
 - 1/4 łyżeczka pieprzu
 - 2 szklanki ugotowanego kurczaka
 - 2 paczki raviolli bezglutenowego WM
 - 2 szklanki szpinaku
 
					Sposób przygotowania:
				
				- W dużym garnku, na średnim ogniu rozpuścić masło. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Chwilę podsmażać aż czosnek i cebula zmiękną.
 - Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody. Powstałym bulionem zalać cebulę i czosnek. Dodać pomidory, fasolkę, śmietankę, parmezan, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Zagotować i zmniejszyć ogień.
 - W międzyczasie w osobnym garnku ugotować raviolli.
 - Do zupy dodać kurczaka i szpinak. Gotować pod przykryciem przez 10 minut.
 - Na koniec dodać ugotowane tortellini i od razu serwować.
 - Zupę podawać gorącą z dodatkową porcją tartego parmezanu.