Składniki:
				
			- 2 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - 600 g mięsa wołowego mielonego
 - 1 cebula
 - 4 ząbki czosnku
 - 2 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
 - 2-3 szklanki bulionu warzywnego
 - 3 łyżki przecieru pomidorowego
 - 1 łyżeczka płatków chilli
 - 1 łyżeczka mielonego kuminu
 - 3/4 łyżeczki mielonej papryki słodkiej RUSTICA
 - 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
 - 2 puszki fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
 - sok z 1/2 limonki
 
- ser cheddar LES CROISES
 - 1 czerwona cebula
 - 1 dojrzałe awokado
 - 1 papryczka chilli
 - chipsy tortilla TABLES DU MONDE
 - śmietana 18% LES CROISES
 
					Sposób przygotowania:
				
				- W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę dodać mięso mielone i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć rozgniatając mięso na patelni. Kiedy mięso i cebula będą usmażone dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejną minutę.
 - Dodać pomidory w puszce, bulion, przecier pomidorowy i przyprawy. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
 - Po tym czasie dodać kukurydzę i fasolę odsączone z zalewy i gotować tylko chwilę, żeby dodane składniki się podgrzały.
 - Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z limonki.
 - Podawać z serem cheddar, drobno pokrojoną czerwoną cebulą, awokado, chilli, kleksem śmietany, oraz listkami świeżej kolendry.