- 10
 - 50 minut
 
				Składniki:
				
			Składniki na ciasto:
- 350 g mąki
 - 3 łyżki cukru pudru
 - 200 g masła
 - 1 jajko POLSKA KURKA
 - 1 żółtko POLSKA KURKA
 - ¼ łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
 
Składniki na krem:
- 250 g serka Mascarpone LES CROISÉS
 - 200 g białej czekolady z wiórkami kokosowymi TABLETTE D'OR
 - 2 łyżki kawy rozpuszczalnej PLANTATION
 - 4 łyżki mleka
 
Dodatkowe składniki:
- wiórki kokosowe
 - pistacje niesolone TOKAPI
 - jagody goji
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
 - Na stolnicę wyłożyć mąkę, dołożyć pozostałe składniki i zagnieść.
 - Gotowe ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm. Z ciasta wyciąć kształt jajka. Z pozostałego ciasta zrolować wałek i ułożyć dookoła ciasta, tworząc ramkę. Ciasto piec 30 minut.
 - Krem: Podgrzać mleko i rozpuścić w nim kawę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać serek mascarpone, a następnie dodać mieszankę kawową.
 - Kawową masę wylać na ostudzone ciasto kruche. Mazurka schłodzić około 1 godziny. Udekorować wiórkami kokosowymi, rozdrobnionymi pistacjami i jagodami goji.